Как да почистим по-добре след ремонтни дейности?

Първо важно нещо е да не надраскате стъклата си в опит да изчистите от тях боя или мазилка. За целта не пробвайте да ползвате абразивна гъба или ножчета, защото те оставят драскотини по стъклата! Ние в професионалното почистване ползваме за тази цел специални ножчета за повърхностно безопасно изстъргване на налепи по гладки повърхности. Ползваме ги и при други равни повърхности – под, а по-внимателно и при мебели.

Второ важно нещо след ремонт е да изчистите добре от всякъде дограмата на прозорците и вратите. За целта ние ползваме професионални препарати, след които не остават следи – може да са от рода на обезмаслителите или друг тип. Не забравяйте да оберете най-напред грубата мръсотия и чак тогава третирате повърхността с подходящ препарат. А който не е ползвал обезмаслител – съветът ни е задължително да работите с предпазни ръкавици. И тук често ни се е налагало да тръкнем със специалните ножчета налепите по вратите.

Трети важен момент е да почистите улеите на дограмите – минават се с прахосмукачка най-напред, след което с влажна кърпа и щпакла с кърпа около нея можете да премахнете остатъците от боя и мазилка по улейчетата на дограмата. Между другото, вратите и дограмите, според вида на повърхността им, бихте могли да почиствате и леко с абразивна гъба и подходящ препарат.

Задължително подсушете повърхностите с микрофибърна кърпа.

Подовите настилки също се налага да измиете с воден моп, след прахосмученето. След което пода се третира с препарат, който изчиства белите следи от ремонтните дейности. При желание на клиента, а и при по-големи помещения, пода се почиства с подопочистваща машина – скрайбер.
Това е за сега. До следващия път. Дано сме ви били полезни.