Основно почистване на апартамент в кв. Кичука, ул. Петрова нива, гр. Пловдив

В четвъртък екипът на фирма Габрая имаше за задача да извърши основно почистване в средно голям апартамент в кв. Кичук Париж в гр. Пловдив.

Имаше необходимост да бъдат почистени от праха и професионално измити остъклените тераси (винкелно остъкление). Въпреки по-стария тип на остъклението, след намесата на екипа на Габрая и двете тераси имаха блестящи от чистота остъкления. На терасите бяха изчистени от прахта первази, лампи, металния винкел, вратите.

Щорите на една от терасите бяха обезпрашени и излъскани внимателно.

Терасите бяха освежени и измити с препарат.

Прозорците навсякъде бяха обезпрашени, третирани с препарат и качествено измити.

Почистване на тераса, остъкление, кухня - ул. Петрова нива, Кичука, Пловдив След почистване - кухня на ул. Петрова нива, Пловдив

Основно бе почистена кухнята: шкафовете бяха почистени с препарат, полирани; електрическите уреди бяха почистени с препарат и полирани; мивката с батерията към нея бяха почистени и дезинфекцирани с подходящи за повърхностите професионални препарати; голяма площ с фаянсови плочки бе детайлно почистена и полирана (включително и фугите); бяха почистени паяжини около и зад мебели и техника; почистена от локални петна и цялостно полирана бе вратата; подът бе прахосмукиран и почистен с препарат; забърсани бяха и полирани с препарат маса и столове, хладилник. Знаем, че кухнята е много важна за комфорта и уюта в един дом, затова в детайли осигурихме чистота и свежест на това помещение.

Основно бяха почистени останалите стаи в апартамента – отстраняване на прах и паяжини, прахосмукиране, забърсване и полиране на врати, контакти, ключове за осветление, мебели; сухо и мокро почистване на пода с помощта на препарат; дограмите и стъклата на прозорците бяха изчистени от прах и замърсявания.

Коридорите бяха прахосмукирани и паяжините обрани, а прахта от мебелите – забърсана сухо и с препарат; подът бе почистен сухо и мокро с препарат.

Машинно бе изпран голям диван с възглавничките към него. За целта диванът бе прахосмукиран. След което с машината бе навлажнен и бе впръскан в него професионален препарат. Разтъркани с четка бяха локално по-замърсени местенца. Последва разтъркване с четката на цялата повърхност на дивана и възглавниците към него. Накрая екипът на фирма Габрая изсмука мръсната пяна от изпрания вече диван. Меката мебел бе оставена във влажно състояние – обезпрашена, изпрана, ароматизирана. Екипите ни навлажняват леко и деликатно меката мебел при машинното й пране. Ето защо не се мокри излишно самата мебел, а и помещението, в което е тя. Скоро диванът ще бъде сух, комфортен, носещ в дома усещане за чистота.

Банята и тоалетната бяха основно и детайлно дезинфектирани – фуги, санитария, фаянс, теракота, хромирани части на мивките, огледала, кошчета, душове. За целта ползвахме различни и подходящи за повърхостите професионални препарати. Банята и тоалетната бяха добре освежени, почистени детайлно и приятно ароматизирани.

Преди почистване - остъклена с винкел тераса, ул. Петрова нива, кв. Кичука      Почистена тераса с винкелно остъкление - ул. Петрова нива, кв. Кичука, Пловдив   Почистено винкелно остъкление - ул. Петрова нива, кв. Кичука

Снимките показват преди и след почистването на кухнята и на остъклените тераси.